Är vi redo för framtiden?

Krönika 30 apr 2015
Dela artikeln

KTH sände i dag ut en pressinbjudan till ett seminarium under rubriken ”50 procent av jobben borta om 20 år”. Slutsatsen är hämtad från en studie från Stiftelsen för strategisk forskning som visar att hälften av jobben inom två decennier kommer att vara automatiserade.

Kommer tandläkaren att ersättas av robotar? Sannolikt inte. Men nya programvaror och molntjänster kommer att ge oss ett professionellt stöd både i diagnostik och behandling. Hur och i vilken omfattning går i dag inte att säga. Det enda vi kan vara säkra på är att yrkesrollen förändras.

Om 20 år är dagens tandläkarstudenter mitt i sin yrkeskarriär. Hur ska vi förbereda dem för de förändringar som oundvikligen kommer att ske?

Landets utbildningsinstitutioner står inför en stor utmaning.

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch