Att nå toppen

Krönika 21 maj 2015
Dela artikeln

Det är inte självklart att odontologiska frågor prioriteras högst när universitet och högskolor får möjlighet att träffa makthavare. Det är knivskarp konkurrens inom ett lärosäte om att få föra fram de frågor och synpunkter som hör till det egna intresseområdet, i mitt fall odontologin.

I dagarna besökte statsminister Stefan Löfven högskolan i Malmö och jag fick chansen att under några dyrbara minuter lyfta mina hjärtefrågor. Det gäller att få statsministern att lyssna. Gör han dessutom några anteckningar känns det som bonus.

På hans block står det nu: Det behövs forskningsmedel för att besvara tandvårdens kunskapsluckor och revolutionerande forskning visar att munnen är en del av kroppen.

Så långt är allt gott och väl.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch