Din nya, nyfikna tidning

Krönika 4 sep 2014
Dela artikeln

Den kanske allra viktigaste egenskapen för en journalist är nyfikenhet. Utan den – samt viljan och kunnandet att berätta – blir det helt enkelt inte mycket till journalistik.

Så det är kanske inte konstigt att vi nu är extremt nyfikna på att få veta vad du tycker om denna den ”nya” Tandläkartidningen som vi på redaktionen ägnat så mycket tid att diskutera och slipa på under det senaste dryga halvåret: Hur kan vi bli mer nyttig för er läsare? Hur bättre förmedla den viktigaste vetenskapen? Hur bli vassare granskare, hur göra journalistik som påverkar samhällsdebatten?

Frågorna har varit många och spännande och det har varit en lång, vindlande och rolig väg fram till det nummer du nu håller i din hand.

Vi känner oss i alla fall glada, nöjda och stolta över resultatet – det känns helt enkelt väldigt bra.

Men även om vi är framme vid ett viktigt mål, så är resan inte klar. Vi tänker fortsätta att kontinuerligt skruva och fila på detaljer i tidningen – precis som ni hela tiden måste uppdatera er och följa med utvecklingen i tandvården.

Förändring är det enda konstanta, som bekant. Så att ge tandläkarna förutsättningar att utvecklas professionellt och arbeta för att ständigt höja kvaliteten i svensk tandvård, är missionen för Sveriges Tandläkarförbund.

Det samma vill vi på Tandläkartidningen.

Men där Tandläkarförbundet gör det genom bland annat kurser och konferenser,  har vi på tidningen ett tydligt uppdrag att bidra till tandläkarnas ständiga utveckling och till
debatten om, och inom, tandvården utifrån självständiga och strikt publicistiska överväganden.

Med den här nya tidningen utför vi det uppdraget på ett ännu bättre sätt. Genom att bli mer handgripligt konkret, genom att exempelvis lyfta de viktiga etik- och patientsäkerhetsfrågorna mer, eller genom granskningar av angelägna ämnen på vår nya Tema-avdelning.

Men lugn, du kommer samtidigt att känna igen en hel del från hur Tandläkartidningen var tidigare.

Jag hoppas och tror att du ska tycka att vi väl förvaltat det som var bra i det gamla, att du ska uppskatta det vi vidareutvecklat och ha nytta och nöje av det nyskapande.

Kort sagt –  att du ska gilla det du ser på de följande sidorna. Hör gärna av dig med synpunkter och tankar, ris och ros.

Välkommen att följa med oss på vår resa med nya, nyfikna och nyttiga Tandläkartidningen.

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln
Örjan Björklund
Örjan Björklund
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen 2013–2015. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch