Eller hur?

Krönika 18 dec 2014
Dela artikeln

Det efterlängtade årliga mötet med många kolleger på riksstämman gör det möjligt att också reflektera över aktuella nonsensfraser. Årets vinnare verkar vara ”eller hur”.

Detta uttryck kan kopplas som svar på i stort sett vilken utsaga som helst: ”Undrar om det blir någon ändring av utredare i översynen av tandvårdsstödet när det nu är en ny regering?” Och så svaret: ”Eller hur?” Och på frågan om hälsan och kärleken blir det samma svar: ”Eller hur?” Det kanske betyder att allt är bra, riktigt dåligt eller att den tillfrågade själv undrar hur det förhåller sig. Eller hur?

Just nu i Morgonnyheterna på TV4: Michael Braian, tandläkare och doktorand i Malmö, har vunnit Forskar Grand Prix. Bäst på att informera om forskning. Grattis!

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch