En annorlunda sommar

Krönika 2 jul 2020
Dela artikeln

Nej, jag har inte blivit epidemiolog med inriktning på covid-19-pandemin. Och jag har inte tillägnat mig unika förmågor att se in i framtiden.

I stället har jag ibland svårt att ta till mig den rådande verkligheten, den känns – åtminstone stundtals – närmast overklig. Konsekvenserna för oss som är verksamma inom tandvården är ännu okända både på kort och lång sikt.

I vanliga fall skulle vi vara många som nu ser fram emot en skön och avkopplande sommarsemester. En period att njuta av ledighet, återuppväcka förlorat socialt umgänge och återhämta sig.

Och jag hoppas innerligt att det fortfarande gäller, men det känns inte alltför vågat att ge sig på en gissning: det blir en annorlunda sommar.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch