En efterlängtad mötesplats

Krönika 4 nov 2021
Dela artikeln

En solig lördag på stan vimlar det plötsligt av folk. Var kommer alla ifrån, är det något evenemang på gång? hinner jag tänka innan jag inser att det har återgått till att bli ungefär som förr i Stockholm. Folk överallt. Av gammal vana skannar jag av läget innan jag kliver in i en butik: Är det för många kunder i lokalen? Går det att hålla avstånd? Nej, visst ja, nu är det ju fritt fram. Eller hur är det? Lite oklart, men pandemin är trots allt inte avblåst, och visst knuffas de flesta mindre och väjer en aning mer än före pandemin, och flaskorna med handsprit finns kvar i många affärer, men annars känns det som 2019. Jag har varit på både konsert och teater, det var härligt! Och snart är det Odontologisk Riksstämma 2021, på riktigt.

På Svenska mässan i Älvsjö tar man till lite extra med utrymmen och avstånd, det kan du läsa mer om på sidan 15, men som det verkar kommer man från Svenska mässans håll inte att kräva vaccinpass eller färska tester. Från branschhåll rapporteras det att Swedental har färre bokade platser men ett antal nya utställare, se sidan 17.

Som vanligt är nummer 11 extra tjockt med fler annonser än vanligt, lite extra kryddade med erbjudanden från utställare. Det är tack vare annonsörerna som vi kan göra Tandläkartidningen, så jag hoppas du har överseende med det extra bläddrandet som det medför denna gång.

I det här numret skriver vi under vinjetten Metod på sidan 8 om BRD, Biomimetic Restorative Dentistry. Tandläkare Max Andrup berättar om en spännande utveckling med ett delvis annorlunda synsätt där tandens mikroanatomi och kraftfördelningsprinciper står i centrum, och materialvalet (och kofferdam) fått en viktigare roll. Bläddrar du vidare till Porträttet träffar du denna gång Gunnar Henning, en välkänd profil inom etikens område och verksam i Västra Götaland som strateg och övertandläkare vid Centrum för äldretandvård. Lite extra karriärtips bjuder vi på denna gång, dubbelt upp faktiskt, både specialiteten ortodonti och ett fackligt spår kan vara tänkvärda karriärer.

Sen har vi förstås ett helt block med nyheter som har med Odontologisk Riksstämma 2021 att göra: Pristagarpresentationerna är många i år! En presentation av invigningstalaren Matti Sällberg hittar du i Tandläkartidningens särskilda riksstämmebilaga som du får levererad med detta nummer, precis som förra året. Där hittar du förutom intervjuer och artiklar även hela riksstämmans program. Är du på plats? Kom gärna förbi Tandläkartorget och rösta på årets bästa omslag. Hoppas vi ses där!

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln
Hilda Zollitsch
Hilda Zollitsch
Tandläkare och journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen sedan 2016. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Just nu uppdaterar vi vårat system. Kontakta webbredaktören om du fortfarande har problem att logga in om ett dygn.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch