En energikick

Krönika 4 jul 2019
Dela artikeln

Ibland undrar jag om vi tandläkare är lite minutfixerade. Kan det ha med tidboken att göra, månntro? En hederskodex att patienten inte ska behöva vänta.

Eller kanske skolades jag redan dessförinnan, som brandman. Då gällde snarast sekundpassning, 90 sekunder från larm till utryckning.

Kommer att tänka på detta när det knackar på min dörr. Knappt två minuter före utsatt tid. En student har anmält sitt intresse för forskning och vi har kommit överens om att träffas.

In kommer en försiktigt entusiastisk, energisk student som just ska avsluta termin fyra, men redan har siktet inställt på forskning inom parodontologi.

Ett energigivande första möte, åtminstone för min del. Sommaren kan inte börja bättre.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch