Ett kungarike för en tandläkare

Krönika 26 aug 2021
Dela artikeln

Välkommen tillbaka! Hoppas att sommarledigheten varit bra.

Just nu tyder det mesta på att vi får hålla fast vid mer reglerade umgängesformer ett tag till, både professionellt och privat. Hur länge verkar osäkert.

Det är intressant att följa utvecklingen av publicerad vetenskap om covid-19 och tandvård. Sammanlagt hittar jag 2 759 publikationer, varav 1 563 är från år 2020 och 1 451 hittills i år.

En har underrubriken ”mitt kungarike för en tandläkare” och handlar om en analys av Twitter-inlägg, främst från England, under rådande pandemi. Intressant med nödrop under tillfälliga nedstängningar av tandvården. Sociala medier kan ge en ny bild av allmänhetens uppfattning om värdet av tandvård.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch