Ett lärorikt år

Krönika 12 jun 2014
Dela artikeln

Ett år på 60-talet heter Olof Lagercrantz underbara självbiografi om ett stormigt år under hans tid som chefredaktör på Dagens Nyheter. Full av fantastiska beskrivningar av tidens färgstarka och stridbara personligheter, som Herbert Tingsten, Gunnar Ekelöf och andra.

Nu menar jag inte att jämföra mig och Tandläkartidningen med Lagercrantz och DN, men jag kom att tänka på den boken häromdagen eftersom jag nu varit chefredaktör här i nästan exakt ett år.

Så vidare stormigt har inte mitt år varit, men lärorikt och händelserikt. Under året har vi bland annat gjort en läsarundersökning, det tjockaste numret av Tandläkartidningen någonsin och börjat förändra och modernisera tidningens form och innehåll.

Vi har också ändrat vårt sätt att jobba med vår webb en del och slagit nya besöksrekord snart sagt varje månad.

Dessutom har ni säkert sett att vi lanserat en uppdaterad e-version av tidningen, för er prenumeranter/medlemmar som vill läsa oss elektroniskt, och vi har just sjösatt vår nya sajt för platsannonser. Kolla den genast, om du inte gjort det!

Bakom kulisserna pågår också, som ni vet, en större förändring av tidning och webb. I höst, efter en välförtjänt semester, lanserar vi ”nya” Tandläkartidningen.

Oj, vad det ska bli spännande och kul!

När jag fortfarande var ny på tidningen skrev jag om att jag upplevde tandläkare som färgstarka, stridbara personer, med mycket åsikter men gott humör.

Några av er antydde då att jag med tiden skulle få omvärdera en del av det där. Och, tja … nej då, jag står fast.

Men vad jag lärt mig mer om är att det ännu finns en del gammalt groll och misstänksamhet i branschen som inte är speciellt utvecklande. Jag tror att Tandläkartidningen kan bidra till att ändra på det.

Vi har ett tydligt uppdrag att spegla händelser och diskussioner, såväl inom branschen som i vårt ägarförbund, på ett journalistiskt sätt. Det kommer vi fortsätta att göra.

Men vårt mål är också att göra en tidning som är precis lika intressant, oavsett var eller i vilken organisation du jobbar. Jag tror att det blir ännu tydligare i höst.

Trevlig sommar så länge!

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln
Örjan Björklund
Örjan Björklund
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen 2013–2015. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch