Ett nytt decennium

Krönika 23 jan 2020
Dela artikeln

God fortsättning på det nya året och ett gott nytt decennium! Tanken svindlar! Vad kommer att hända de närmaste tio åren, professionellt och privat? Ingen vet.

Däremot vet vi med hygglig säkerhet att många av våra gissningar kommer att slå fel när det gäller att sia om framtiden. Det utgör förstås inget hinder från att spekulera.

Framtiden känns otroligt spännande, inte minst mot bakgrund av årets temanummer. Nästan dagligen kommer nya insikter om kopplingen mellan oral hälsa och allmän hälsa. Kusligt hur lite vi vet. Och med en positiv ansats: en otroligt fascinerande utmaning att lära oss mer.

I den insikten finns mycket hopp inför ett nytt decennium.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch