Ett riktigt kraftprov

Krönika 5 nov 2015
Dela artikeln

Det du håller i din hand är Tandläkartidningens Swedental/riksstämmenummer. Ännu en gång sätter vi nytt rekord med just denna utgåva och gör i år den tjockaste tidning vi någonsin gjort.

Det är vikten av 156 sidor du känner, fullmatade med nyheter,  nyttigheter och tips om intressanta seminarier du inte bör missa på den odontologiska riksstämman som inleds i Göteborg nästa vecka.

Att göra en tidning av den här tjockleken är en glädje som inte är många redaktioner förunnat. Efter en snabb titt i tidningshyllan på Pressbyrån i Gamla stans tunnelbana var det enda jag hittade som kunde matcha detta nummer i sidomfång några få kända modemagasin. Fantastiskt.

Vi är otroligt stolta över att göra en tidning som är så attraktiv också för annonsörer.

Men jag kan avslöja att detta nummer också är ett riktigt kraftprov för oss på redaktionen.

Bara så ni vet, om vi ser lite hålögda ut när vi ses på stämman i Göteborg!

Under Swedental/Riksstämman kommer vi som vanligt att finnas på plats på Tandläkartorget.  Kom dit för att prata tidning, komma med ris, ros eller spännande tips eller varför inte göra din egen Tandläkartidningen-löpsedel att ta med hem.

Jag hoppas att du också är intresserad av att lyssna på någon eller några av de intervjuer som vi kommer att ha på en liten scen i nära anslutning till Tandläkartorget. Där kommer jag att intervjua några av tandvårdens viktigaste beslutsfattare under torsdagen och fredagen.

Dessutom kommer Björn Klinge – som ju bland en hel del annat är en av Tandläkartidningens vetenskapliga redaktörer – att intervjua några intressanta forskarnamn på samma scen. Program för intervjuscenen kommer ni att kunna se på mässan/stämman.

I detta jättenummer av Tandläkartidningen kan du även läsa om slemhinnelesioner, om de ekonomiska resultaten för de största tandvårdsbolagen, om Jamie Oliver (!) och om vad en god arbetsmiljö betyder för kvaliteten i vården. Med mera.

Dessutom har vi hela 20 sidor vetenskap som denna gång handlar om läkemedelsrelaterad osteonekros i käkarna.

Spännvidden är alltså som vanligt stor. Trevlig läsning!

Vill du ta del av hela tidningen digitalt? Logga in och läs den här: www.tandlakartidningen.se/tidningen

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln
Örjan Björklund
Örjan Björklund
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen 2013–2015. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch