Ett yrke att satsa på

Krönika 7 okt 2021
Dela artikeln

Det visste ni säkert redan, ni läsare som är verksamma inom tandvården. Och ni som studerar kan ha haft yrkets framtidsmöjligheter i åtanke när ni valde utbildning.

SVT redovisade nyligen Arbetsförmedlingens senaste yrkesprognos, och här finns tandläkare med bland tio yrken med störst chans till jobb också i framtiden. Visst känns det både glädjande och skönt, även för mig som har den största delen av min yrkesverksamhet att blicka tillbaka på.

Aldrig någonsin har jag ångrat mitt yrkesval. Att det skulle innebära så stora möjligheter och utmaningar, som blev min verklighet, hade jag aldrig ens kunnat drömma om. Det är bara att hålla med: tandläkare är ett yrke att satsa på.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch