Fingervisning om framtiden

Krönika 30 apr 2015
Dela artikeln

Det blir ingen stor tandvårdsreform under mandatperioden – om nu någon hade trott det. Det slår folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström fast i en stor intervju i detta nummer av Tandläkartidningen.

I övrigt slår han väl, på ministervis, inte fast så mycket alls men för, i några viktiga frågor, resonemang som säkert ger en fingervisning om vad som kan väntas på tandvårdsområdet under de närmaste åren. Om patientsäkerhet, kunskapsluckor och äldres munhälsa bland annat.

Trots att detta är den tredje tidningen vi gör under april månad – inräknat specialutgåvan Klinikliv som ni fick häromveckan – är det ännu ett fullmatat nummer du håller i din hand.

Ämnena spänner från ministrar till bland annat KBT mot tandvårdsrädsla, professorer i upprop för barntandvård, en unik kartläggning av svenskars tandvårdsturism till SBU:s omtalade rapport om arginin i tandvård som vi publicerar på vetenskapssidorna.

Mycket intressant att läsa alltså, som vanligt.

Men eftersom vi anar att du vill ha tid över till något annat än Tandläkartidningen när värmen nu så sakta återvänder, scillor, sippor och krokusar slår ut, båtar ska rustas och golfklubbor vårputsas (vad vet jag, jag är ingen golfare), lovar vi att inte göra mer än en tidning i vardera maj och juni.

För dem som inte kan få nog av nyttigheter och nyheter om tandvård rekommenderar jag besök på www.tandlakartidningen.se emellan pappersutgåvorna. På vår sajt finns alltid senaste nytt och, för dig som är medlem eller prenumerant, ett arkiv med allt gammalt också. På webben har vi nu till exempel samlat hela det uppskattade nordiska vetenskapliga temat om diagnostisering och terapiplanering på ett och samma ställe.

På sajten hittar du också, förutom nyheter, alla våra populära bloggare. I mars nådde vi förresten för första gången över 30 000 webbesök på en månad, närmare bestämt blev de 34 500. Antalet sidvisningar nådde också rekord, med 75 000 klick.

Jag vill avslutningsvis passa på att berätta att jag nu har skaffat mig ett litet läsarråd med vilket jag hoppas kunna bolla tankar och idéer, få uppslag till artiklar och andra inspel ifrån.

Tack till alla er som anmält intresse.

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln
Örjan Björklund
Örjan Björklund
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen 2013–2015. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch