Forskningens förmåga

Krönika 21 jan 2021
Dela artikeln

Tidskriften Science har listat de största vetenskapliga genombrotten år 2020. Föga förvånande toppas listan av vaccin mot covid-19, vilket tagits fram i rekordfart. Detta var möjligt genom internationellt samarbete mellan forskare, industri och beslutsfattare och visar på forskningens kraft när det verkligen gäller.

Året var dock inte utan vetenskapliga genombrott även på andra områden och Science listar också upptäckter inom supraledande material, fåglars intelligens och global uppvärmning. Men både arbetet med vaccin och supraledare är resultatet av många människors arbete med att stegvis flytta kunskapsfronten framåt. Något att reflektera över i det dagliga arbetet på laboratorier och kliniker.

Text: Andreas Cederlund

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch