Från gjort till ogjort

Krönika 15 okt 2015
Dela artikeln

Årets IG Nobelpris i kemi gick till ett forskarlag som delvis lyckats reversera kokningen av ägg.

Äntligen slipper vi sömndruckna diskussioner om gulans konsistens i ett perfekt frukostägg. Det är bara att backa processen om ägget blivit för hårdkokt.

Jag väntar nu med spänning på den fortsatta utvecklingen av detta kemiska trolleri.

Onekligen finns det ting som man helst sett ogjorda. Några förhastade ord eller ogenomtänkta rader per e-post kan vara besvärande svårt att ställa till rätta.

Jag inbillar mig dessutom att en välkänd och avgasfifflande biltillverkare är beredd att tömma den allt mer tomma plånboken för en storförpackning.

Text: Thomas Jacobsen

Dela artikeln
Thomas Jacobsen
Thomas Jacobsen
Allmäntandläkare, odont dr. Arbetar med forskning och utveckling hos Folktandvården Västra Götaland. Adjungerad lektor vid kariologen, Göteborgs universitet.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören.: redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch