Gryende insikter om munnen

Krönika 8 nov 2018
Dela artikeln

Läkartidningen genomförde nyss ett seminarium om munhälsa och kopplingen till allmän hälsa. Kanske en gryende insikt om att munnen är en del av kroppen.

Vi var fem forskande tandläkare som inbjudits att hålla presentationer. Dagen avslutades med god tid för diskussion. Kanske var det ett 50-tal deltagare, merparten läkare men en dryg handfull var identifierade tandläkare. Några är både och.

Alla tycktes vara överens om värdet av utökat samarbete. Inte minst remisser från tandvården till distriktsläkare. Och förstås tvärtom. Men det var inte fråga om att leta syndabockar utan att finna en konstruktiv väg för ökat utbyte. Det var hälsosamt och gränsöverskridande.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch