Hälsning från Japan

Krönika 10 nov 2016
Dela artikeln

Dessa rader skriver jag under en kongress arrangerad av JADS (Japan Association for Dental Science) i Fukuoka, Japan. Jag är inbjuden att tala om olika synsätt på periimplantit (alltså om det är en ”infektion/inflammationsreaktion”, eller en ”främmandekroppsreaktion”).

Det finns en del intressanta skillnader mellan kongresser i Japan och Sverige. Här inledningstalas i timmar, visserligen interfolierat med vackra musikinslag. Bland talarna finns utbildnings- och hälsoministrar och andra dignitärer.

En tolk berättar att alla talar om behovet av hälsoinsatser för den åldrande befolkningen.

Det finns många intresseområden som förenar Japan och Sverige. Förutom periimplantit, alltså.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch