Hedrad

Krönika 25 jan 2018
Dela artikeln

Min första tanke är att någon driver med mig. Jag har just svarat i telefonen. ”Hej det är Hans, hoppas att allt är väl, jag har nöjet att lämna ett trevligt besked. Hoppas att du tycker det också.” Det snurrar i hårddisken.

Försöker matcha namnet med rösten. Träff: det måste vara Hans Göransson, ordföranden i Sveriges Tandläkarförbund. Vi talar inte ofta på telefon, men visst händer det. ”Du har blivit utsedd till hedersmedlem i Tand-läkarförbundet.”

Jag är förstummad. Tro det eller ej. Helt tyst. Är det nån som behagar skämta? Nej, Hans pratar vidare och lämnar en fin motivering. Det är en konstig känsla. En fin känsla. Professionen har dömt och bedömt. Jag känner mig tacksam. Och djupt hedrad.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch