Hitta jobbet via oss!

Krönika 19 sep 2019
Dela artikeln

I förra numret flaggade jag för vår nya jobbsajt på tandlakartidnwingen.se. Nu är den på plats! Förutom att den nya sajten är snyggare har vi gjort det tydligare och enklare att hitta relevanta jobb! En annan nyhet är att du hittar platsannonser även i vårt nyhetsbrev och på Facebook, så det finns all anledning att följa oss där om du inte redan gör det. Platsannonser kommer förstås även i fortsättningen att finnas i papperstidningen.

Under sommaren har det skrivits en hel del om fuskande tandläkare, och siffror på 500 miljoner kronor förekom i massmedierapporteringen. Fortfarande sköter de allra flesta tandläkare hanteringen av tandvårdsstödet och allt som därtill hör alldeles utmärkt, men färska granskningar som Försäkringskassan och Skatteverket gjort visar att omfattningen av ekonomiskt fuffens är överraskande stort. De som fuskar gör det ordentligt. På sidan 18 kan du läsa mer om hur myndigheterna vässar klorna för att komma åt fusket.

Även vår gästskribent på etiksidorna, Inger Wårdh, skriver på sidan 41 om fusk som det etiska och moraliska haveri det är. Både respekten och förtroendet för tandläkarkåren riskerar att få sig svårreparabla törnar.

Du hittar också på sidan 8 ett reportage från ett flyktingläger i Libanon, där några av flyktingarna är syriska tandläkare. De gör vad de kan för att förbättra tandhälsan hos framför allt barnen i lägret. Inte minst bilderna griper tag.

En viktig uppgift för oss på Tandläkartidningen är att skildra tandläkarnas vardag i Sverige, till exempel i Bollnäs och på Seskarö i Haparanda skärgård. I porträttintervjun på sidan 34 får du träffa Daniel Look som hittat hem på ön och har flera idéer om hur han vill utveckla sin verksamhet.

I Bollnäs (sidan 46) jobbar Thomas Alfredsson som tillsammans med sitt team hittat arbetsformer som passar just dem och deras patienter. Du får också träffa duktiga ortodontisten Anna Brechter som blivit invald i Angle Society som enda svenska kvinna. Vinjetten Karriär (sidan 68) passar här extra bra, tycker vi.

På sidan 58 finns en intervju med forskaren Karolina Karlsson om periimplantit och behovet av kirurgi för att komma tillrätta med de svåraste fallen. Forskningsartikeln i det här numret (sidan 62) är en fallpresentation om synovial kondromatos i käkleden.

Hoppas du hittar något som fångar dig!

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln
Hilda Zollitsch
Hilda Zollitsch
Tandläkare och journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen sedan 2016. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch