I egen sak

Krönika 27 nov 2014
Dela artikeln

Vissa ord passar inte ihop. Meningar som Fångade främmande ubåt eller lindrig manlig förkylning tycks sakna förankring i verkligheten, definitivt den senare.

Jag är drabbad av höstens första virusvåg och är beredd att strida för att samtliga nobelpris går till dem som snabbast kan bota rethosta.

Ett väl själviskt engagemang, kan tyckas. Men jag är inte ensam i min egocentrism.

I ett landsting i Mellansverige inrättades en hjärtintensivavdelning först efter att en lokal politiker själv drabbats av en infarkt.

Människor agerar och argumenterar ofta i egen sak. Den kunskapen har underlättat min förståelse av hur världen fungerar.

Text: Thomas Jacobsen

Dela artikeln
Thomas Jacobsen
Thomas Jacobsen
Allmäntandläkare, odont dr. Arbetar med forskning och utveckling hos Folktandvården Västra Götaland. Adjungerad lektor vid kariologen, Göteborgs universitet.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören.: redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch