Ibland hänger man helt enkelt inte med

Krönika 15 mar 2012
Dela artikeln

Det finns tandläkare som inte har uppmärksammat vad som har skett inom deras organisationer under det senaste året. Många privattandläkare har till exempel inte noterat att deras förening har genomgått så stora förändringar att deras medlemskap i Tandläkarförbundet har upphört. Några av dem har sökt sig till förbundets träffar för att få en förklaring, andra har ringt till förbundsstyrelseledamöter och till tjänstemän på förbundets kansli. De har frågat: Vad är det som har hänt? Hur blev det så här? Vad ska jag göra nu?

Det inträffar ibland att vi som befinner oss mitt i informationsflödet frågar oss hur detta är möjligt. Hur har omvälvningarna i deras organisationer kunnat undgå dem? Men vi inser snart att det är mer än möjligt att inte hänga med i allt som händer i det egna förbundet eller den egna föreningen. Man kanske rent av har fått för mycket information. Eller har helt enkelt annat att göra. Det finns det gott om exempel på i det här numret av Tandläkartidningen; här kan man läsa om något av allt det som tandläkare ägnar sig åt och som gör att det kanske är svårt att ha ständig koll på mejlen, posten, nätet, tidningen eller var senaste nytt från föreningslivet nu dyker upp.

Här möter ni dem som tar hand om gamla och sköra patienter, ägnar sig åt komplicerade extraktioner, studerar folktandvårdens framväxt, forskar om tandförflyttningar, tänker kloka tankar om tandläkarens kommunikation med patienten, kämpar för kollektivavtal för anställda tandläkare och som förutom patientarbete målar akvarell i det så här års tysta och grå Bohuslän. En hel del vardagliga tandläkarbestyr visar sig också bland radannonserna längst bak i tidningen. Där ser man spåren av allt jobb som går åt för att köpa och sälja utrustning eller hela kliniker.
Det är inte konstigt att en del föreningsinformation går en förbi.

Det som förenar alla tandläkare vars yrkesliv och privatliv pågår för fullt är förstås identiteten som odontologer och värnandet om patienternas munhälsa. Det är kring detta intresse Tandläkarförbundet vill fortsätta att samla medlemmarna. Det kan ni läsa om i det här numret liksom på förbundets hemsida.

 

Text: Christina Mörk, chefredaktör

Dela artikeln
Christina Mörk, chefredaktör
Christina Mörk, chefredaktör
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen till och med 31 maj 2013.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch