Influerare som desinformatörer

Krönika 3 jun 2021
Dela artikeln

Lyssnar på radio på en kanal som inte hör till mitt vanliga utbud och ska precis skifta till något annat, när det talas om tandvård. Jag känner igen röst och skratt från en mycket media­exponerad yngre kvinna. Hon brukar ha åsikter om det mesta.

Nu ställer en medarbetare i studion frågor om tandborstning i covid-19-tider: Hur ofta, hur länge och har något ändrats under pandemin? Jodå, visst borstar hon tänderna på morgonen. Och sen då? Hon verkar oförstående och skämten fortsätter, men reporterkollegan framhärdar: Hur många gånger på en dag? En gång på morgonen. Det räcker gott, både i covid-tider och annars. Hahahahaha. Nej, det gör inte det. Hoppas lyssnarna har bättre vanor.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch