Investering i oral hälsa

Krönika 1 apr 2021
Dela artikeln

När jag letar efter förkortningen FDI på Google hamnar jag långt ner på listan innan jag finner vad jag söker. Utav 25 800 000 sökresultat handlar flertalet om Foreign Direct Investment (FDI), eller utländska direktinvesteringar på svenska. Men den som söker ska finna: FDI (Federation Dentaire International) förklaras av Google att vara den globala tandläkarprofessionens röst.

Jo, det visste jag väl redan, men tycker ändå att det är intressant att veta hur begreppen söks, presenteras och marknadsförs. I en ledare i årets första nummer av organisationstidskriften International Dental Journal redovisas FDI:s vision för 2030: Att förse alla med optimal oral hälsa. Kanske rätt nära direktinvestering, när man tänker efter.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch