Jag älskar möten

Krönika 28 sep 2017
Dela artikeln

Det är något särskilt med möten. Det ger en speciell känsla att sitta där runt ett bord och låta diskussionen löpa, att bolla repliker och inlägg kors och tvärs, fastna i en fråga, hoppa över till en helt annan och låta alla verkligen säga sitt. Det är ingen bra känsla. Sådana möten känns mer som ett sätt för deltagarna att umgås än ett sätt att komma framåt och skrida till handling. Ostrukturerade, pratiga och långdragna möten, med dagordningar långa som inköpslistorna till en storfamilj på veckohandling, är varken givande eller konstruktiva. Det är inte den sortens möten jag älskar.

Nej, jag tänker på de där plötsliga, oväntade mötena som kan uppstå när man minst anar det. Plötsligt får man veta något helt annat än man trodde och samtalet tar en alldeles ny vändning. Det korta mötet där en främlings blick säger dig att ni just hörde samma sak och tänkte samma tanke. Eller det stora, omvälvande mötet med en människa som visar dig hela sitt liv i några få meningar. Det har hänt mig några gånger som journalist att jag fått vara med om det, och det har varje gång känts som jag fått en viktig gåva och lärt mig något om livet och världen som jag inte visste förut. Det är inte alltid så lätt att förmedla känslan och närvaron i mötet i sin text sedan, men ibland förstår man på en läsarreaktion att orden nått fram. Ett nytt möte.

Ja, det är så vi vill jobba. Vi vill nå dig, drabba dig (i positiv bemärkelse) och även ta del av vad du tycker. Så tveka inte att höra av dig till mig!

I det här numret får du träffa Robin Radamson, kunskapstörstande kursvärd, Jir Barzangi, forskande kliniker, och Karin Melander, tandläkare och nytillträdd HR-chef i Region Skåne. Bland andra, ska sägas, för det är många fler som dyker upp när du bläddrar igenom oss. På våra vetenskapliga sidor hittar du artikel 6 i vår serie om dentala material, som handlar om biologiska reaktioner på dentala material, och en artikel om diagnostik av sekundärkaries, denna svåra konst. Kanske blir mötet med dessa forskningsartiklar omvälvande för dig? I någon mån hoppas jag det.

På redaktionen är vi redan i full gång med planeringen av nästa nummer. Våra möten är lättare att hålla konkreta eftersom syftet är så tydligt: Vi utvärderar tips och idéer som vi kan använda och omforma till ett angeläget och intressant innehåll för läsarna, för dig. Det kräver ofta både diskussioner och bollande. Intressant? Nödvändigt? Javisst! Men tacka vet jag de korta ståmötena vi har varje måndag morgon, det är en bra start på veckan.

Hilda Zollitsch, chefredaktör

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln
Hilda Zollitsch
Hilda Zollitsch
Tandläkare och journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen sedan 2016. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch