Många sidor blir det …

Krönika 10 nov 2016
Dela artikeln

Du har nyligen fått årets tjockaste nummer av Tandläkartidningen i din brevlåda. Extra många sidor blir det när alla våra annonsörer vill vässa sina budskap inför Odontologisk Riksstämma och Swedental, Skandinaviens största tandvårdsmässa, som drar igång om några dagar.

Vi är stolta över att de vill presentera sig för dig genom att annonsera hos oss. Annonsintäkterna ger oss möjligheter att göra en riktigt bra tidning. Bläddrar du lite längre in i tidningen hittar du säkert också ett och annat erbjudande du kan ha nytta av vid ditt besök i montrarna.

För oss på redaktionen innebär det även att vi har lagt in högsta växeln och fyllt på med extra mycket redaktionsproducerat material, till exempel flera smakprov på vad som komma skall under riksstämmans program.

Vi har också ett tema denna gång, där den röda tråden är eget företagande. Vi har bland annat träffat två unga tandläkare som vågat ta steget, men på helt olika sätt, och startat eget direkt efter examen.

Går du själv i starta eget-tankar kan du läsa vår matnyttiga artikel om vad man behöver tänka på, hela 21 tips har vi samlat. Vi bjuder också på forskarporträtt, mera fluordebatt, nyheter och vetenskap i en härlig och lärorik blandning.

Första gången jag var på riksstämman var 1981. Då stod jag, nybliven odontologie kandidat som det hette då, och några av mina kurskamrater i Tandvärnets monter och delade ut klistermärken, tandborstar, tandborstmuggar och affischer. ”Egna tänder biter bäst” var ett av slagorden jag minns.

Vi var populära eftersom vi gav bort så mycket prylar.

Tandvärnet finns inte längre, och numera får man inte alls lika mycket gratisprylar i montrarna, men annars är sig mycket likt. Som till exempel att Tandläkartidningen förstås är på plats.

Under riksstämman träffar du oss i montern på Tandläkartorget. Kom förbi – jag är ju ny på jobbet och säger gärna hej till dig!

Har du tankar och idéer om vad vi ska skriva mer om, eller avstå ifrån, är jag idel öra. För oss är kontakten med dig som läsare av stort värde. Kanske du även kan tänka dig att ingå i den läsarpanel som vi planerar att dra i gång? Låt mig veta när vi ses!

Själva riksstämman kommer vi sedan att bevaka på webben i första hand. Där lägger vi upp så mycket vi hinner av nyheter och bilder från stämmodagarna i Älvsjö.

Till dess önskar jag dig trevlig läsning, både på papper och här på webben!

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln
Hilda Zollitsch
Hilda Zollitsch
Tandläkare och journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen sedan 2016. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch