Munhälsan, då?

Krönika 1 jul 2021
Dela artikeln

Efter Coronakommissionens kritik tillsatte regeringen en utredning som ska landa i en äldreomsorgslag med särskilda bestämmelser om vård och omsorg av äldre. Att det är Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell som utreder frågan är positivt för tandvården. Hon har visat stort intresse för munhälsa, särskilt för utsatta grupper och äldre.

I regeringens direktiv lyser dock munhälsa, inte helt oväntat, med sin frånvaro. Kunskap och forskning finns som stärker behovet av att inkludera munhälsa i lagstiftningen. Det blir nu upp till utredaren att lyfta in munhälsa i en kommande lag för äldreomsorg. Tandvården är redo att bistå i arbetet. Den 30 juni 2022 vet vi om munhälsa + äldre = sant.

Text: Andreas Cederlund

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch