Mycket kvar att upptäcka

Krönika 16 jun 2016
Dela artikeln

Jag är långsam ibland, och har först det senaste halvåret upptäckt tjusningen med poddar.

Egentligen är jag en lyssnare, men Sveriges Radios arkiv med dokumentärer och andra program har räckt långt.

Nu har jag dock lyssnat igenom det mesta jag vill höra. Jag har också lyssnat igenom alla ljudböcker jag är intresserad av på Storytel. Det fick mig att ta steget och börja inventera poddmarknaden.

Jag har mycket kvar att upptäcka, men några poddar jag med stort nöje har tagit del av är Mattsson & Helin, Värvet och Läkarpodden. Snart startar tandläkaren Nicole Winitsky tillsammans med kollegan Melvin Sohrabi Sveriges första odontologiska podd. Jag kommer definitivt att lyssna. Läs mer på sidan 21.

Vi har också träffat en riktig överlevare. Tandläkaren Antoine Elkhoury har opererat nacken 21 gånger på grund av smärtor han fått i jobbet.

Han tar fortfarande två till tre smärtstillande tabletter om dagen, plus tabletter för att kunna sova, men han har långt ifrån gett upp.

I dag har han en ny karriär och arbetar deltid som konsult med apnépatienter. Han håller kurser och har tagit patent på en ny justerbar apnéskena.

Läs mer om honom och vad du kan göra om du får problem med rygg och nacke på sidorna 58–59.

Det känns också roligt att kunna publicera en debattartikel skriven av åtta tandläkarstudenter.

De har gjort en undersökning som visar att många av tandvårdens arbetsgivare inte har koll på vad de dubbla examina som ges efter grundutbildningen vid några högskolor innebär i praktiken.

Det vill säga egentligen ingenting. Och de tycker att arbetsgivarna bör rannsaka sig själva och inte ge fördel till dem som har dessa dubbla examina. Läs mer på sidorna 24–25.

Jag vill också passa på att önska en lång, skön sommar! Tandläkartidningen är tillbaka igen den 18 augusti.

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch