Något att minnas

Krönika 11 feb 2021
Dela artikeln

Det är länge sedan nu. En positiv minnesbild av min egen disputation. Det var en välfylld aula. Opponent och respondent på scenen och i främsta raden betygsnämnd och handledare.

Efter avslutad disputation skål i champagne och på kvällen en disputationsfest, som ett crescendo efter avslutad forskarutbildning. Glada minnen som etsat sig fast.

Det är annorlunda nu i covid-tider. Har just varit opponent i Köpenhamn tillsammans med en kollega (i Danmark är man alltid två opponenter). Min första fråga till respondenten är vad som känns bra och mindre bra med en digital disputation. ”Det är nog mindre nervöst så här”, svarar hon och tillägger:  ”Men att vi inte alls kan fira är sorgligt. Det blir ju också mitt minne.”

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch