Några intryck från Las Vegas

Krönika 7 nov 2019
Dela artikeln

Det första som möter i konferensentrén är en gigantisk uppsättning spelmaskiner, enarmade banditer. Ännu är bara ett fåtal spelare aktiva, men alla röker. Annars en ovanlig syn.

Nästa intryck som fastnar är utbudet av föredrag under rubriken ”expert opinions”. Jag känner mig hyggligt orienterad om mötets odontologiska tema, men känner inte igen någon föreläsare som delger sina ”expert opinions”.

För säkerhets skull kollar jag på PubMed. Inget napp på namnen i den vetenskapliga databasen heller. Tanken går osökt till den amerikanske presidentens flykt från evidens. Snarare eminensbaserat än evidens­baserat.

Mina in­tryck är nog inte all­män­giltiga. Fast just nu gäller de i Las Vegas.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch