Nyheterna finns på nätet

Krönika 2 feb 2012
Dela artikeln

Allt fler besöker Tandläkartidningen på nätet där allt fler läser våra nyheter. Det är bra, det är precis så vi vill ha det: snabba nyheter ska läsas på nätet medan de är färska, artiklar som är mer tidsaktuella än
dagsaktuella passar i papperstidningen.
Eftersom allting med självklarhet utspelar sig på nätet i dag har jag roat mig med att ta reda på när vi skrev om saken första gången. Till min förvåning hittade jag företeelsen i en av mina första krönikor från
1996. Den handlade om huruvida det var dags för Tandläkartidningen att göra entré på nätet – eller Internet som vi skrev då med stort I. Det var inte dags;vi skulle inte utgöra frontsoldater i kampen för den nya tekniken, tyckte jag.

Sex år senare lanserade vi Tandläkartidningen på internet (nu med litet i) och i augusti förra året gjorde vi en totalrenovering av innehåll, design och snabbhet. I mitt sökande efter artiklar om internet hittade jag ett annat ämne som just 1996 förekom ofta; jag fann ett tiotal artiklar om en konflikt mellan tandläkarorganisationerna som nu skulle lösas med en utredning. Den fortsatte vi förstås att följa. Jag minns väl de reaktioner vi senare fick i en läsarundersökning: sluta skriva om konflikten i förbundet; vi vill inte höra mer om det där; vi är inte intresserade av alla detaljer och turer! Flera klagade över »tjafs« och »käbbel«. Och jag som tyckte att vi bara hade uppfyllt vår redovisningsplikt!

Under förra året utspelade sig de sista akterna i en organisationskonflikt igen. Vi har skrivit om den i tidningen, förstås, men inte lika ofta, med lika långa artiklar eller med ambitionen att redovisa varje
detalj som förra gången. Däremot har vi, särskilt i höstas, publicerat nyheter på nätet när det har funnits något nytt att berätta, till exempel att Privattandläkarna lämnade Tandläkarförbundet vid årsskiftet. I det här numret får du på sidan 6 veta vad som hänt i den här frågan vid tiden för den här tidningens pressläggning. Men för de allra mest aktuella uppgifterna är det www.tandlakartidningen.se som gäller.

 

 

Text: Christina Mörk, chefredaktör

Dela artikeln
Christina Mörk, chefredaktör
Christina Mörk, chefredaktör
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen till och med 31 maj 2013.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch