Nystart för ett vinnande koncept

Krönika 8 nov 2018
Dela artikeln

”Börja om från början, börja om på nytt …”

Sven-Ingvars gamla svensktoppsschlager från 1965 dyker upp i mitt huvud när jag sitter med ett blankt ark och ska skriva en ny ledare till Tandläkartidningen.

Det jag skriver om den här gången handlar om en nypremiär, så det är inte riktigt frågan om att börja om på nytt, utan att uppdatera sådant som redan finns. Alltså mer av 2010-talets ”Så mycket bättre” än 1960-talets Svensktopp. Med andra ord en nystart för ett vinnande koncept.

På förbundet pågår just nu ett arbete med att uppdatera en av våra viktigaste servicetjänster till tandläkarna: ”Kunskap och kvalitet”. Det är en skriftserie som funnits med i ett antal år och som rönt stor uppskattning, men tiden går och saker och ting utvecklas.

När vi gjorde de första versionerna var det fortfarande det tryckta ordet som dominerade, men nackdelen med tryckta skrifter är att de – i takt med att regelverk förändras och nya kunskaper tillkommer – behöver revideras ganska ofta för att vara aktuella. Man vet därför aldrig riktigt säkert om man har den senaste versionen i bokhyllan.

“Så låt oss träffas i Göteborg och börja resan mot framtiden.”

En förstautgåva av en kvalitetsskrift har troligen inte samma värde som en tidig Sven-Ingvarsskiva, tänker jag lite ironiskt.

Men modern teknik har gett helt andra möjligheter att hålla kunskapsdokument uppdaterade. Det krävs bara några knapptryck för att upp-datera ett digitalt dokument.

Därför gör vi nu gör en insats och gör om dokumenten. De får en form som underlättar en regelbunden uppdatering och vi ser över både layout och innehåll. Det blir så mycket bättre.

Det kommer att underlätta arbetet att hålla kunskaps- och kvalitetsfrågorna aktuella och skriftserien kan fortsätta fylla en roll som viktigt stöd för de svenska tandläkarna i deras dagliga arbete. Ämnena är ju lika aktuella i dag som när de första häftena skrevs.

Det här är ett arbete vi tänker ha klart till årets riksstämma, det är ett väldigt passande tillfälle att lansera nyutgåvan.

Så låt oss träffas i Göteborg och börja resan mot framtiden, med kunskap och kvalitet!

Text: Hans Göransson

Dela artikeln
Hans Göransson
Hans Göransson
Hans Göransson är ordförande för Sveriges Tandläkarförbund sedan 2014 och tandläkare/rådgivare på Folktandvården Sörmland.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch