Politikersvek

Krönika 31 mar 2016
Dela artikeln

På nära håll har jag följt försöken att locka regeringsföreträdare till Nationellt forum för odontologisk forskning i Malmö i slutet av april.

Det är inte något prioriterat evenemang, ur politisk aspekt. Politikerna sviker odontologin, kort och gott.

Samtidigt som värvningsförsöken pågår ser jag en dokumentär på SVT: ”Olof Palme”. Den sänds med anledning av att det har gått 30 år sedan mordet på Sveriges statsminister.

Ett stycke in i filmen visas en närbild på Palmes katastrofala tandstatus. Dåvarande socialminister Sven Aspling kommenterar: ”Tänderna var ett mycket stort problem, tandbehandlingen ändrade hela Palmes liv.”

Så en närbild på en leende Palme, efter behandlingen.

Tänderna har betydelse. Inte enbart för en avliden statsminister.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch