Skriv dagbok

Krönika 30 apr 2020
Dela artikeln

Det är svårt att föreställa sig utvecklingen i coronavirusets spår. En aktuell nutidsbild omtolkas ibland redan inom några timmar. Många gissningar. Många avslöjande okunniga råd. Och många trovärdiga analyser och rapporter.

Om man tillfälligt känner sig mätt på daglig presskonferens, med redovisning från myndigheterna av sjukdomsläget i Sverige, finns andra källor.

Den amerikanska tidningen New York Times har dagligen sin ”Coronavirus Briefing”, med fri tillgång via webben. Där läser jag just ett råd, som jag överväger att följa: ”Skriv dagbok. Det hjälper dig att sortera tankarna i svåra tider. Och kan bidra till att överföra kunskap till framtida generationer.”

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören: redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch