Som en god bok

Krönika 11 mar 2021
Dela artikeln

Efter flera år av arbete och två tilläggsdirektiv har regeringens utredare Veronica Palm nu lämnat sitt slutbetänkande om jämlik tandvård till regeringen. Det är givetvis intressant att läsa utredarens förslag till förändringar i tandvårdsstöden, men minst lika intressant är det att läsa bakgrunden och analyserna i det gedigna utredningsarbetet.

Den delen av en statlig utredning är ofta en riktig guldgruva, vilken ger en historisk återblick över tandvården och en sammanställning av både tidigare publicerad och ny statistik. Allt detta toppat med analyser om betydelsen av dessa för patienter och tandvården. Således ett uppslagsverk om tandvården som jag kommer att läsa med stor behållning.

Text: Andreas Cederlund

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch