Speciellt för dig som är tandläkare

Krönika 2 maj 2013
Dela artikeln

När vi på redaktionen planerar ett nytt nummer av Tandläkartidningen gör vi det med tanke på att tand­läkarens behov ska vara i centrum i varje artikel.

Självklart i en tandläkartidning, kan man tycka, men det skulle vara fullt möjligt att också lägga till ämnen som är mer allmänna och varken tandläkar- eller tandvårdsspecifika. Det skulle exempelvis kunna handla om akademiker i allmänhet, om utbildningspolitik och vårdpolitik generellt, om patientperspektiv på tandvården.

Men sådana i och för sig intressanta ämnen har vi avstått från för att i stället satsa på det som ingen annan gör: Vi koncentrerar oss på dig som tandläkare och den vård som du ger.

Här ska du få möta andra tandläkare som delar med sig av sina erfarenheter av metoder, tekniker eller material. Här ska också finnas artiklar om myndigheternas regler för och utvärdering av tandvård liksom bedömning av anmälningar om misstag i vården, viktigt för varje tandläkare att känna till.

Din egen yrkesutövning och yrkesutveckling speglar vi förstås. Att vi ska orientera, i första hand dig som är allmäntandläkare, om den odontologiska forskningen är självklart liksom att tandläkarstudenternas vardag ska skildras i varje nummer.

Ett lite mer udda inslag är »Bilden« där poängen är att tandläkaren ibland är fotografen.

I det här numret finns alla dessa ingredienser: Här beskriver vi bland annat 3D-teknikens betydelse för käkoperationer, Socialstyrelsens nationella utvärdering av och råd till tandvården, tandläkaren som utvecklas i yrket genom att bli specialist vid 55+ och studenten som utbildar sig i Polen och börjar bli osäker på om hon ska återvända till Sverige. Vi intervjuar den nya tillsynsmyndighetens chef och visar bilder tagna av en fotograf som numera är student på tandvårdshögskolan i Malmö. Här finns en artikel om forskning på probiotika och en om behandling av djup karies – och mycket mer.

Kort sagt: Tandläkartidningens material är som alltid till för dig som tandläkare.

Text: Christina Mörk, chefredaktör

Dela artikeln
Christina Mörk, chefredaktör
Christina Mörk, chefredaktör
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen till och med 31 maj 2013.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch