Ta chansen att delta

Krönika 11 jun 2015
Dela artikeln

Konkurrensen är stenhård mellan tänkbara metropoler i Europa och övriga världen om att få ordna internationella kongresser. Det är mycket som ska klaffa: kommunikationer, hotell, utställningslokaler, föreläsningssalar, attraktiva ledsagarprogram.

Det är bara att konstatera att Sverige befinner sig i periferin av den nu kända världen. Metropoler som Monaco, Paris, Rom, Barcelona och London lockar och erbjuder svårslagna möjligheter.

Besökare och utställare gör sina val, inte enbart baserade på konferensprogrammets innehåll.

Men i september 2015 har vi fått chansen att bevisa, nu och för framtiden, att Sverige kan konkurrera med övriga Europa och världen.

I hård konkurrens har vi fått möjlighet att i Stockholm arrangera den viktigaste årliga kongressen inom implantatområdet med närliggande discipliner: European Association of Osseointegration (EAO) Annual Meeting, den 24–26 september på Älvsjömässan.

Ta nu chansen att på hemmaplan lyssna till internationella stjärnföreläsare i ett fullmatat program.

Programmet finns på EAO:s hemsida (www.eao.org), där man förstås också kan anmäla sig. Som grädde på moset har de som är medlemmar i någon av Tandläkarförbundets specialistföreningar inom oral kirurgi, parodontologi eller protetik samma förmånliga kongressavgift som ledamöter i EAO.

Årets kongress är tillägnad professor Per-Ingvar Brånemark, som avled förra året. Utöver allt dagsaktuellt och framtidsinriktat ges en historisk exposé av implantatbehandlingens utveckling under de senaste 50 åren. Ett särskilt minnessymposium tillägnat P-I Brånemark äger rum dagen efter EAO på Karolinska institutet.

Ta chansen att delta i dessa evenemang. Ett tillfälle som inte återkommer.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch