Tack för fin respons!

Krönika 2 jul 2020
Dela artikeln

Vi har just fått resultatet från vår senaste läsarundersökning, och konstaterar med glädje att 98 procent av de 303 personer som telefonintervjuats är nöjda eller mycket nöjda med tidningen och att fler än tidigare betraktar Tandläkartidningen som trovärdig, aktuell och intressant.

Även omdömena om vår webbplats är betydligt positivare än förra gången (2017) och fler läsare än tidigare ger tidningens utseende ett bra betyg.

Fortfarande vill överlägset flest (82 procent) i första hand läsa tidningen som papperstidning, det gäller intressant nog oavsett åldersgrupp. År 2017 var den siffran 88 procent. Samtidigt ser vi att dubbelt så många som 2017 regelbundet besöker vår sajt tandlakartidningen.se för att läsa nyheter och vetenskapliga artiklar.

Vad gäller tidningen märks det tydligt att det främst är professionsfrågor som engagerar läsarna. Efterfrågan ligger stabilt högt på branschnyheter, vetenskap och forskning, nya material och metoder. Utbildnings- och fortbildningsfrågor och debatt hamnar högre upp på popularitetslistan än tidigare.

Men det är inte bara ros vi är ute efter, riset är minst lika viktigt. För oss har det stor betydelse vad du som läsare tycker, Tandläkartidningen är ju din tidning. Och även om inte alla tankar, tips och idéer bums omsätts i artiklar är det viktig information för oss när vi planerar innehållet.

Något som återkommer bland svaren denna gång är att man saknar notiserna om jämna födelsedagar som vi tog bort för något år sedan i samband med att den nya personuppgiftslagen, GDPR, började gälla. Den tillåter inte att man publicerar personuppgifter på det sätt vi tidigare kunde göra.

I det här numret hittar du en Metod-artikel om smittskydd i tandvården, förstås med pandemivinkel. Jag hoppas den ska vara klargörande och till nytta.

Vi fortsätter också vår serie om arbetsmiljö, denna gång handlar det om den psykosociala arbetsmiljön.

Vi har också intervjuat de nordiska ländernas förbundsordförande om pandemins effekter på tandvården.

I vår stora intervju träffar du Patricia De Palma som berättar om sin livsresa och karriär. Och förstås vetenskap, bland annat en studie om hur tandläkare uppfattar begreppet beprövad erfarenhet.

Ett sommarnummer ska läsas i hängmattan, tänker vi, och erbjuder även lite lättsammare sommarläsning, historien om Kostervalsen är både intressant och oväntad.

Jag önskar dig en fin sommar och en skön hemester-svemester med välbehövlig återhämtning från en vår vi sent ska glömma.

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln
Hilda Zollitsch
Hilda Zollitsch
Tandläkare och journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen sedan 2016. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch