Tack för mig

Krönika 21 jan 2016
Dela artikeln

Underbart är kort, brukar det heta, och det stämmer ganska bra in på min tid som chefredaktör på Tandläkartidningen.

Jag har varit här ganska exakt 2,5 år, vilket väl får anses som en relativt kort tid, och under den tiden har jag trivts alldeles förträffligt på Tandläkartidningen och i tandvårdsvärlden.

Men nu är det slut.

Jag byter jobb och blir ny chefredaktör för Lärarnas Tidning, en av landets största organisationstidningar. Det var helt enkelt ett erbjudande och en utmaning jag inte kunde tacka nej till.

Så nu vill jag passa på att tacka er alla. Ni har redan från början fått mig att känna mig välkommen in i er värld. Här har jag träffat nya människor, fått nya vänner, lärt mig nya saker och fått tillträde till sammanhang jag aldrig tidigare varit med i. Jag har uppskattat det mycket.

Sedan har jag förstås ibland hamnat i diskussioner om saker som vi skrivit. Det är så det ska vara. En tidning som inte upprör läsarna då och då vill snart ingen läsa. Jag lovar.

Men lika lite som en tidning aldrig får bli räddhågsen får den aldrig bli enögd. Tandläkartidningen ska vara en tidning för hela tandvården och måste spegla dess olika delar – privat som offentlig, stad kontra landsbygd, vara en tidning för såväl de äldre som för studenterna samt skildra förändringarna i kåren med en ökande andel kvinnor och människor med bakgrund i ett annat land.

Men mest av allt ska tidningen vara nyttig för er läsare. Med tips, kunskaper och forskning ni kan ha användning av. Sedan är tidningens uppdrag också att lyfta tandvården i debatten och visa på dess betydelse för folkhälsan i landet.

Jag hoppas att ni tycker att vi gjort detta på ett bra sätt under min tid här och jag vill tacka för den uppskattning tidningen fått från er, både för innehåll och för det nya utseende vi lanserade för knappt ett och halvt år sedan.

Jag är säker på att både innehåll och form kommer att vara minst lika bra i vår då Karin Tideström går in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen, under tiden som förbundet arbetar med att hitta en ny fast lösning till jobbet.

Jag önskar er ett bra 2016.

Tack för mig.

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln
Örjan Björklund
Örjan Björklund
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen 2013–2015. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch