Tandvård på agendan

Krönika 30 nov 2017
Dela artikeln

Ja, du läste rätt: Tandvård på agendan. Såvadådå? tänker du. Det är väl självklart att tandvårdsfrågor lyfts fram? Men icke. Inte ens där det borde vara så. Men överraskningarnas tid är inte förbi.

Nyligen deltog jag vid ett informationsmöte på Socialstyrelsen. Bland ett fyrtiotal vetenskapliga råd närvarande var vi odontologer i minoritet, högst rimligt eftersom rådet ska täcka all medicin, tandvård och socialtjänst.

Förvåningen blev desto större när en huvudpunkt på dagordningen var just tandvård. Intressanta redovisningar av Socialstyrelsens tandvårdsexperter och tydlig prioritering av tandvårdsfrågor under det kommande året. Äntligen tydligt att tandvård är på agendan!

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch