Tidningen är en medlemsförmån

Krönika 3 maj 2012
Dela artikeln

Den som ger ut en tidning gör det sällan för ros skull. Somliga gör det för att tjäna pengar, andra vill sprida en idé, många vill göra både och. Tandläkarförbundet har en tanke med sitt tidningsägande; i en policy för Tandläkartidningen sammanfattas den så här: tidningen ska hålla tandläkarkåren uppdaterad inom odontologi och andra aspekter på tandvård, den ska ha en granskande roll och erbjuda plats för debatt och informationsutbyte tandläkare emellan. Om vi uppfyller dessa mål blir tidningen en del av kårgemenskapen, och att så verkligen sker får vi ofta läsarnas bekräftelse på.

Var och en som ger ut en tidning vill naturligtvis nå så stor del som möjligt av den potentiella läsekretsen, i Tandläkartidningens fall hela tandläkarkåren plus alla tandläkarstuderande. Genom att göra tidningen till en medlemsförmån har ägaren lyckats med detta. De som inte är medlemmar, eller har andra yrken än tandläkarens, men ändå vill ha tidningen kan prenumerera på den.
I slutet av förra året lämnade Privattandläkarna Tandläkarförbundet och tog då med sig över tre tusen medlemmar och därmed lika många av Tandläkartidningens läsare, personer som inte hade bett om att få slippa tidningen. Många av dem har nu återvänt som medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund eller som tidningsprenumeranter.

Men vittnesmålen har varit många från privattandläkare som inte riktigt insett att händelser som utspelat sig i och mellan deras organisationer skulle göra att de inte längre var medlemmar i Tandläkarförbundet och därmed inte heller skulle få Tandläkartidningen. Därför beslutade tidningens ägare att under en tid fortsätta att distribuera den till alla som varit medlemmar under 2011.

Men nu är det slut på det; du som varken är medlem i förbundet eller prenumerant kommer inte att få tidningen i fortsättningen. Till dig vill jag bara säga: man kan bli medlem eller börja prenumerera när som helst under året. Men för att inte missa några nummer av tidningen eller hamna utanför förbundets kårgemenskap är det bäst att handla snabbt.

Du som är medlem eller prenumerant kan lugnt läsa vidare.

 

Text: Christina Mörk, chefredaktör

Dela artikeln
Christina Mörk, chefredaktör
Christina Mörk, chefredaktör
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen till och med 31 maj 2013.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch