Trycket ökar

Krönika 15 okt 2015
Dela artikeln

“Vill man att tiden ska gå fort ska man jobba på en periodisk tidskrift”, brukade en korrekturläsare jag jobbade med säga. Det ligger en hel del i det.

Att det snart är dags för Riksstämman/Swedental igen och att vi redan har gjort elva nummer av Tandläkartidningen i år – och dessutom två utgåvor av vår specialtidning Klinikliv – känns nästan overkligt.

Men tiden går ju fort när man har roligt, kanske ännu mer så om man har roligt på en periodisk tidskrift?

Det allra mesta av vårt jobb är ju direkt knutet till vår uppgift att ständigt komma ut med ett nytt nummer – men inte allt. Exempelvis har vi ju också den här webbplatsen där du inte bara hittar texter som också är publicerade i tidningen, utan en hel del unikt webbmaterial.

Och antalet besök på vår webbplats fortsätter att öka. 2014 uppgick de till drygt 250 000, vilket var en ökning med över 60 procent jämfört med året innan.

Även i år fortsätter besökssiffrorna att stiga ordentligt. I slutet av september nådde vi 260 000, och då återstod ju tre månader av året.

Men det är inte bara på vår webb som det är tryck.

En annan sak som vi ägnat ganska stor möda åt under den senaste tiden är en upphandling av tryck.

I september skrev vi kontrakt med ett nytt tryckeri som börjar trycka Tandläkartidningen från årsskiftet. För dig som läsare av tidningen betyder ju inte det någon större förändring. men en sak kommer du kanske att märka: att vi byter papperskvalitet.

Anledningen till det är att vi i samband med tryckeribytet också byter tryckteknik, från ark-offset till rull-offset.

Och för dem av er som har tyckt att Tandläkartidningen luktat starkt är det en god nyhet. Lukten – som i sig är ofarlig och en naturlig doft främst från träfibrerna i papperet – försvinner när vi går från ett så kallat obestruket papper till ett bestruket.

I detta nummer av Tandläkartidningen finns det som vanligt mycket intressant läsning. Här fortsätter vi att skriva om hur tandvården arbetar för att möta ett ökat flyktingtryck, vi tar bland annat tempen på frisktandvården och du kan även läsa om Sveriges första tandvårdshund.

I detta nummer möter du också Privattandläkarnas ordförande Caroline Nordquist Orsucci i en stor intervju, där hon ger sin syn på några av tandvårdens viktiga framtidsfrågor.

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln
Örjan Björklund
Örjan Björklund
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen 2013–2015. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch