Twittra eller sova?

Krönika 13 dec 2018
Dela artikeln

Jag ska inte tjata om valresultatet och det ”allt hänger i luften-läge” som råder, det gör ju så många andra. Vi får i väntan på att få intervjua nya politiker på för tandvården betydelsefulla poster fylla tidningen med annat material, om odontologiska riksstämman till exempel.

Tandläkartidningen hade två programpunkter på riksstämman, bland annat ett panelsamtal om framtidens tandvård. In i det sista rådde stor osäkerhet om vilka vi kunde få med i panelen – helst ville vi ju ha en nytillträdd (eller omvald) socialminister, men av tjatiga skäl fanns ännu sista veckan före stämman ingen sådan på plats.

Kanske var det lika bra, för nu fick vi i stället en tandvårdskunnig panel med stor bredd, erfarenhet och kompetens och som representerade många aspekter av tandvård och beslutsfattande. Extra roligt var också att programpunkten snabbt blev fullbokad, så tack för att ni kom! Ämnet engagerar uppenbarligen Sveriges tandläkare.

Riksstämman är verkligen en mötesplats och ett salutorg med kunskap i fokus. Det är ett perfekt tillfälle att träffa er läsare, men det blir alltid mindre tid för spontana möten än jag skulle vilja. De som jag och de andra på redaktionen hinner prata med har alltid intressanta saker att berätta och tipsa oss om. En del finns med i detta nummer, bläddra fram till sidan 16 så hittar du vårt riksstämmematerial.

”Ibland tänker jag att jag ska twittra och försöka få president Trump att följa Tandläkartidningen. Visst vore det kul?”

Nu stundar förbundsmötet – när du läser detta har en ny ordförande för Sveriges Tandläkarförbund valts, men eftersom vi då redan har skickat tidningen till tryckeriet blir det ingen artikel om det i detta nummer, men väl i nyhetsflödet på webben.

Där hittar du också vårt sista omslag för i år. Vi fortsätter vår julomslagstradition, men skickar med en liten extra webbfiness – gå in och kolla!

Många har efterfrågat tidningen i digital form och vi märker att trafiken till tandlakartidningen.se via mobilen ökar. Nu tar vi därför ett digitalt steg till, och kommer i början av nästa år att erbjuda Tandläkartidningen även i en app på mobilen. Papperstidningen får du förstås som vanligt.

Vi får också fler och fler följare på sociala medier. På Instagram passerade vi häromdagen 1 000-strecket, visserligen har vi en bra bit kvar till influencer-topparnas följarantal, men att se en tredubbling sedan början av året tycker vi är kul.

En arena vi inte finns aktivt på är Twitter. Mitt konto där sover stilla. Ibland tänker jag att jag ska twittra och försöka få president Trump att följa Tandläkartidningen. Visst vore det kul? Eller? Men vi minns alla ”Last night in Sweden …”. Och är det något vi är noga med så är det att aldrig publicera ”fake news”. Så jag kanske ändå låter Twitter sova vidare. Gott nytt år så länge!

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln
Hilda Zollitsch
Hilda Zollitsch
Tandläkare och journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen sedan 2016. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch