Utopi eller dystopi

Krönika 10 okt 2019
Dela artikeln

Dagens eko rapporterar att endast en region i Sverige har en ekonomi i balans. Och värre bli det nog, då allt färre ska försörja allt fler. Sjukvården har svårt att klara sitt uppdrag, inte bara för att det saknas pengar, utan sannolikt också för att det saknas nya idéer.

Återkommande rapporter i media målar upp en nattsvart bild av vården, gärna med bild på Nya Karolinska på omslaget. Varför bidrar ingen med en nyhet om det som fungerar? Konkurrensen om den yngre generationen ökar.

Själv tänkte jag försöka övertyga ungdomar om att söka vårdutbildningar. Jag vore tacksam för goda argument. Eller är det att be om för mycket? De kommer trots allt att behövas.

Text: Thomas Jacobsen

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch