Välkommen till en ny nättidning!

Krönika 15 aug 2011
Dela artikeln

Varför ska en tidning publiceras både på papper och digitalt? Den frågan ställer sig knappast någon längre; det är helt enkelt självklart att massmedier ska finnas där läsarna, lyssnarna och tittarna är.

En tidnings nätversion är ett skyltfönster där redaktionen visar vad den har att erbjuda läsarna som sedan kan välja att ta del av innehållet i lugn och ro på papper eller genom att snabbt scanna av det på skärmen. Men det viktigaste skälet för oss att finnas på nätet är att ett magasin som Tandläkartidningen, som når sina läsare var tredje vecka, behöver en kanal för snabbare nyhetsförmedling och snabbare annonsering av lediga jobb och för alla de radannonser som läsarna själva bidrar med. Nätets snabbhet ökar kort sagt servicen på alla områden. Tandläkartidningen behöver också nätets möjlighet till direktkontakt med läsarna och mellan läsarna – den som kommentarfunktion, bloggar och Facebook erbjuder. Allt detta får ni nu. Jag hoppas särskilt att ni kommer att följa våra fyra tandläkarbloggare!

Nu kan ni fortfarande läsa hela Tandläkartidningen som PDF på nätet. Vi har också underlättat för er genom att sortera materialet på ett sätt som gör det enklare att hitta tidigare avsnitt i artikelserier och temanummer. Men dessa extra tjänster kommer man åt först efter att ha loggat i som medlem eller prenumerant.

Varför har vi då behållit systemet med inloggning från den gamla nättidningen?

Förklaringen är att Tandläkartidningen är en medlemsförmån för tandläkare som är medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund eller dess studerandeförening. Tidningen har också en mindre prenumererad upplaga. Det är rimligt att de som har betalat för sin tidning ska få tillgång till viss exklusiv service.

Välkommen till nya tandläkartidningen.se!

Text: Christina Mörk, chefredaktör

Dela artikeln
Christina Mörk, chefredaktör
Christina Mörk, chefredaktör
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen till och med 31 maj 2013.
  1. Kommentar från Per Ahlberg 1 september 2011:

    Grattis till en bättre hemsida! / Per Ahlberg Dental24

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch