Välkommen tillbaka

Krönika 23 aug 2018
Dela artikeln

Hoppas att du också har haft en skön och avkopplande sommar. Att det varit varmt är nog ingen kvalificerad gissning. Kanske har du, liksom jag, haft trist erfarenhet av inställda eller försenade avgångar. Jag vaknade en morgon i London av ett sms från flygbolaget SAS: ”Vi beklagar att behöva meddela att din flygning är inställd”, och lite senare ett svårsmält besked: ”Vi är väldigt ledsna, men vi kan inte boka om dig, eller finna någon alternativ avgång inom de närmaste tre till fem dagarna.”

”Måste tillstå att jag var naiv nog att tro att något sådant inte var möjligt.”

Måste tillstå att jag var naiv nog att tro att något sådant inte var möjligt. Kanske kan man kalla det ”en intressant erfarenhet”? En hjälpsam medarbetare löste dock problemet och hittade en ledig flygstol hos ett konkurrerande bolag. Till historien hör att även SAS flygning till London var inställd. Träffade många kolleger både på vägen till och från London, som delade mina nya erfarenheter. Och delade erfarenheter kan mynna ut i delad glädje, trots allt.

Vi var många svenska kolleger som deltog i IADR:s (International Association of Dental Research) årliga vetenskapliga konferens i London. Mer än 3 500 vetenskapliga rapporter presenterades. Särskilt fängslades jag av en engelsk rapport om ett bostadsområde där hälften av alla 10–12-åringar har kraftigt karierade framtänder. Ett helt nytt framgångsrikt angreppssätt var att utse barn i samma åldersgrupp till ”tandvårdsambassadörer”. I annat sammanhang hoppas jag kunna återkomma med mer detaljer från detta projekt. Att få ta del av denna framgång var faktiskt värt allt resestrul.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch