Varmkorv och kärlek

Krönika 19 dec 2013
Dela artikeln

Jag vet inte om du någon gång har langat upp 380 stycken korvar med bröd på dryga två timmar. Det har jag. Det ger en lätt stelhet i armen dagen därpå (även om Anita i ärlighetens namn langade en hel del av de där korvarna också).

Men om du har stått på mässgolvet kvällen innan riksstämman/Swedental ska börja och fixat fram alla dessa korvar till utställare som har jobbat hårt med sina mässmontrar hela dagen, vet du att det är värt den där stelheten. För det är inte bara enormt uppskattat utan också hur trevligt som helst att träffa alla dessa män­ni­skor. För att inte tala om hur roligt det var att vara med på själva stämman/mässan sedan, träffa läsare från landets alla hörn, gå på intressanta seminarier, mingla på mottagning och stå i Tandläkartidningens monter vid Tandläkartorget.

Där, i vår monter, erbjöd vi mässbesökare att göra sin egen Tandläkartidningen-löpsedel och en bra bit över 200 personer tog chansen och gjorde ett löp som de sedan fick med sig hem. Det var mycket skratt och påhittighet när rubrikerna skulle sättas. Lasse Mellquist, som till vardags är formgivare på tidningen, hade fullt sjå att hinna med alla som kom till vår monter. (Se några av dem i Läckra löpsedlar).

Denna min allra första riksstämma gav stark mersmak. Tack för senast, får jag passa på att säga till arrangörerna och alla er utställare och besökare som gjorde mässdagarna roliga och lärorika. Jag hoppas att du ska tycka att detta, det sista numret av Tandläkartidningen för året, är precis så intressant och lärorikt.

Eftersom så mycket här fortfarande är premiärupplevelser för mig ska jag några dagar efter att jag skrivit den här krönikan besöka mitt livs första förbundsmöte. Det verkar bli en spännande historia. Hur det gick där vet du antagligen när du läser detta.

Jag vill gärna tro att det inte har lett till ny splittring utan till enighet och gemensam framåtriktning. Är inte det en passande förhoppning så här inför julen, med sitt freds- och kärleksbudskap?

God jul & gott nytt år, vi ses igen den 10 januari.

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln
Örjan Björklund
Örjan Björklund
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen 2013–2015. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch