Vi vill ha din hjälp

Krönika 22 jan 2015
Dela artikeln

Så var det åter ett nytt år och vi fortsätter arbetet med att göra Tandläkartidningen bättre och mer angelägen och nyttig för er läsare.

Ett sätt är att vi på redaktionen själva utvecklar och förnyar våra arbetssätt och metoder. Ett annat är att bjuda in er läsare för att hjälpa oss.

Jag söker därför nu dig som vill ingå i ett läsarråd och vara ett stöd och en hjälp för mig och redaktionen, med tips och synpunkter på vad vi bör skriva om. Vilka yrkesmässiga frågor känns angelägna och heta? Vad är nytt inom de olika fälten/specialiteterna? Vad är på gång i olika delar av landet? Hur fungerar vardagen, vilka problem och möjligheter kan vara intressanta för oss att belysa?

Vill du vara med i detta läsarråd? Mejla till mig, orjan.bjorklund@tandlakarforbundet.se, och anmäl ditt intresse.

Berätta samtidigt lite om dig själv: var du jobbar, hur länge du varit tandläkare, hur gammal du är et cetera. Rådet kommer att bestå av ett 20-tal personer och utifrån de intresseanmälningar som kommer in gör vi ett urval så att vi får en bra spridning – könsmässigt, geografiskt, offentligt/privat och så vidare.

Vid minst något tillfälle om året kommer de medverkande i läsarrådet att bjudas in till tidningen på en speciell föreläsning eller något annat evenemang. Jag hoppas att ni tycker att det låter kul och intressant och att många av er vill vara med.

Ett annat tydligt exempel på att utvecklingen fortsätter är att vi ökar antalet utgåvor under 2015. I år kommer du att få 16 tidningar – 14 ”vanliga” nummer av Tandläkartidningen och två specialutgåvor.

Även om ni tandläkare självklart alltid står i centrum för oss, riktar sig dessa specialutgåvor lite mer till alla yrkesgrupper inom tandvården än den vanliga tidningen gör. Vår förhoppning är att de ska bidra till att utveckla teamarbetet och skapa givande diskussioner på er arbetsplats. Årets första specialutgåva kommer i april.

Detta, årets första nummer, innehåller som vanligt ett nordiskt vetenskapligt tema – denna gång om diagnostik och terapiplanering. Temat kommer att rulla på även i nummer 2 och 3. Jag tror att du ska ha glädje av det.

Under året kommer vi också att vara ute på arrangemang runt om i landet för att få träffa er läsare.

I nästa vecka kommer vi exempelvis att befinna oss på mässor i Karlstad och Göteborg. Hoppas att vi ses där!

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln
Örjan Björklund
Örjan Björklund
Journalist. Chefredaktör och ansvarig utgivare för Tandläkartidningen 2013–2015. Det här är en personlig krönika. Åsikterna är mina och speglar inte nödvändigtvis Tandläkarförbundets ståndpunkter.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch