Video på internet

Krönika 2 jun 2022
Dela artikeln

Nu pågår granskning av abstrakt till den årliga vetenskapliga implantatkonferensen arrangerad av EAO (European Association for Osseointegration). Jag ser flera forskningsrapporter som handlar om kvalitetsbedömning av de informationsfilmer om implantatbehandling som finns utlagda på Youtube.

När jag letar efter bedömningskriterier på nätet finner jag en hel del material som främst rör andra kliniska områden. En generell rekommendation tycks vara att ämnesexperter laddar upp videon. Och man är eniga om att det är viktigt att vetenskapliga studier genomförs för att bedöma videons kvalitet, och att även granskningsresultaten visas på internet. Verkar vara ännu ett angeläget utvecklingsområde.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln
Björn Klinge
Björn Klinge
Parodontolog, odont dr. och professor i parodontologi vid odontologiska fakulteten, Malmö högskola samt professor vid Karolinska Institutet. Har en lång rad offentliga och föreningsuppdrag.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch