Carola Lemne vd för Svenskt näringsliv

7 jan 2014
Dela artikeln

Carola Lemne, vd för Praktikertjänst sedan 2008, tar ett nytt karriärsteg och blir ny ordförande i organisationen Svenskt näringsliv efter Urban Bäckström.

I en kommentar förklarar hon att det ska bli både roligt och ansvarsfullt att överta vd-posten. Sverige måste hävda sig i den internationella konkurrensen, och det krävs ett företagarklimat i världsklass.

Enligt Svenskt näringslivs ordförande Jens Spendrup är Carola Lemne en erkänt duktig chef och ledare med förmåga att entusiasmera andra och kommer därför att bli en bra efterträdare till nuvarande vd:n.

Carola Lemne kommer att tillträda vd-posten efter Praktikertjänsts stämma den 9 maj.

Sedan tidigare är hon styrelseordförande för Uppsala universitet, styrelseledamot i Getinge AB, Svenskt näringsliv, Investor, ledamot i Kollegiet för svensk bolagsstyrning, samt Tand- och läkemedelsförmånsverkets insynsråd.

 

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch