Hedersdoktor utsedd vid Karolinska institutet

Hedersdoktor utsedd vid Karolinska institutet

29 mar 2012
Dela artikeln

Thorbjörn Ekström har utsetts till odontologie hedersdoktor vid Karolinska institutet.

 Thorbjörn Ekström, under många år FoU-direktör vid Stockholms läns landsting, har spelat en central roll i samarbetet mellan Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting. I motiveringen sägs det att han har “visat en djupgående förståelse för betydelsen av forskning och utbildning i sjukvården och stått för betydande insatser för att stärka Karolinska Institutets position inom forskning, utveckling och utbildning inom tandvården.”

Thorbjörn Ekström har bland annat varit sjukhusdirektör vid Karolinska universitetssjukhuset Huddinge. I sitt arbete har Thorbjörn Ekström haft fokus på södra campus där Institutionen för odontologi är belägen.

Text: Christina Mörk, chefredaktör

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch